Stiri

Liceanul care ţese ii şi covoare. Cum a transformat pasiunea bunicii într-o afacere bănoasă

 

 

„O va distruge pe Meghan!” Sora prințesei Diana face dezvăluiri bombă despre căsnicia prințului Harry!

 

La 16 ani, un licean din Bârlad a pus pe picioare o afacere profitabilă, mai puțin obișnuită pentru un adolescent. În timpul liber el ţese ii şi covoare, pe care le vinde apoi la târguri sau pe internet. Băiatul câştigă astfel câteva mii de lei pe lună dintr-o pasiune pe care a deprins-o de la bunica sa, relatează digi24.ro.

Andrei Vladimir s-a aşezat pentru prima oară la războiul de ţesut când avea doar 12 ani. Între timp a devenit expert şi şi-a transformat pasiunea într-o mică afacere. Face ii, cuverturi şi covoare pe care le vinde la târgurile populare sau pe internet. Într-o săptămână poate câştiga peste o mie de lei. Însă pentru asta munceşte zeci de ore.

„Prima oara făceam pentru mine, dar, la un moment dat, aveam prea multe şi nu mai încăpeau şi nu mai aveam unde le pune. Şi trebuia să le vând. Mai dau şi pe internet. Şi în străinătate am dat. Cam în toată Europa”, a povestit Andrei Vladimir.

Un covor costă 900 de lei. Împletitul îi ia trei ore, iar lâna o toarce într-o oră.

„Eu cred că este interesant pentru că e e singurul elev din şcoală capabil să facă asemenea lucruri: să ţeasă, să toarcă, să împletească”, a arătat Liliana Radu, diriginta tânărului țesător.

Andrei este decis să-şi investească primii bani câştigaţi din ţesut în renovarea casei părinţilor săi.

 

Sursa:  Virale.ro
Categorii