Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Napolitane cu nuci, rom si ciocolata

 

 

 

Ingrediente:

3 foi napolitaneDSC00159

200 g zahar

250 ml lapte

Loading...

380 g lapte praf

40 g cacao

10 0 g unt

1 fiola esenta rom

150 g nuci

 

Mod de preparare:

Laptele cu zaharul pune-l la foc mic la fiert p[ana cand se dizolva tot zaharul si se formeaza un sirop.

Intr-uun vas amesteca laptele praf si cacaua. Toarna in centru siropul si omogenizeaza cu un tel. Adauga rapid si esenta de rom, untul taiat bucatele si nuca usor prajita si tocata grosier.

Intinde compozitia intre foile de napolitana, repede caci se intareste repede si lasa peste noapte la intarit, pune ceva deasupra ca sa presezi, dar nu foarte greu.

A doua zi portionezi. Daca vrei mai dulce poti pune mai mult zahar in sirop. Pentru mine a fost perfect asa.

 

Pofta buna!

 

DSC00165

 

Sursa




Categorii