Stiri

Nu mai dați copiilor pufuleți! Citiți asta și aflați riscurile enorme la care sunt supuși

 

 

 

 

Tot ce e frumos şi gustos nu înseamnă că e şi sănătos. Pufuleţii sunt un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs.

Profilul nutrițional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, este de părere doctorul Gheorghe Mencinicopschi .

Produsul conţine o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, în special E 102, E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită, urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.

E 102 alterează percepţia şi comportamentul, producînd stări de confuzie. Roşu Ponceau, E 124, are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp.

Dragi părinți,

Nu vă apasă nimeni cu nimic, puteţi în continuare să le oferiţi copiilor voştri tot ceea ce vă doriţi. Este doar alegerea voastră ce le oferiţi de mâncare copiilor voştri. Dar cel puţin mi-aş dori ca aceste mame/bunicuţe care îşi hrănesc copii cu pufuleţi, să nu mai fie atât de “binevoitoare” şi din exces de zel, să servească şi alţi copii de la parc. Poate unii vor refuza, neştiind ce sunt, dar poate alţii vor lua pentru că sunt curioşi.  Însă sarcina cu privire la hrănirea copiilor trebuie să aparţină numai părinţilor copiilor, recomanda site-ul mamistietot.ro.




Categorii