
Ingrediente:
Conservă de pește în ulei – 1 conservă (de preferință somon, macrou sau sfeclă)
Ouă de găină – 4-5 buc.
Cartofi – 3-4 buc.
Morcovi – 2-3 buc.
Ceapă – 1 ceapă mică
Brânză tare – 100-150 g
Unt – 50-100 g
Maioneză – după gust, „provensală”
Sugerez să serviți salata sub formă de rulou.
Mod de preparare:
Pentru început, am fiert cartofi, morcovi și ouă. Deoarece nu-mi place peștele la conservă, am folosit file fiert.
Dar puteți, desigur, alege varianta clasică. Am împărțit fileul în bucăți mici cu o furculiță.

Am separat ouăle în albușuri și gălbenușuri. Am dat albușurile pe răzătoare și le-am așezat ca prim strat pe folia alimentară.

Am întins maioneză și am adăugat un strat de brânză rasă. Apoi încă puțină maioneză și un strat de morcovi rași.

Încă puțină maioneză și pește cu ceapă dulce tocată (dacă ceapa este amară, puteți turna apă clocotită peste ea).

Puteți reduce cantitatea de maioneză. Eu am pus unt congelat ras și cartofi în centru.

Ridicați cu grijă marginile foliei de plastic și rulați salata sub formă de sul. În acest fel, o puteți lăsa la frigider până la servire.

Am pus rulada pe o farfurie, am întins-o subțire cu maioneză și am presărat deasupra gălbenușuri de ou rase (am lăsat două gălbenușuri pentru cremă).
Pentru decor, am pregătit o cremă.
Am pus gălbenușurile de ou, crema de brânză, un praf de turmeric pentru culoarea galbenă, puțină sare într-un blender și am mixat până la omogenizare.
Dacă crema este prea groasă, puteți adăuga puțină maioneză sau smântână.
Am întins crema pe rulou și am decorat-o cu crenguțe de rozmarin și coacăze.
Așa a ieșit ruloul festiv de salată, un omagiu adus clasicelor, dar fără conserve și cu accentul meu personal! Toate cele bune!
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/scho-ya-dodayu-do-salatu-mimoza-scho-vsi-hto-probue-prosyat-retsept/













