Plăcintă gustoasă cu brânză de vaci și cașcaval – O rețetă simplă, dar foarte apreciată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
pentru aluat:
250 ml apă
200 g unt
1 ou
sare
1 linguriță zahăr
800 g făină
pentru umplutură:
200 g brânză de vaci
300 g cașcaval
1 ou
50 g unt
verdeață
Mod de preparare:
1. Pentru început, topim untul pe baie de aburi.
2. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm untul pregătit anterior, sarea, zahărul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
![](https://i1.wp.com/www.kiloretete.ro/wp-content/uploads/2019/03/pl3-1.jpg?ssl=1)
4. Pentru umplutură, amestecăm cașcavalul dat prin răzătoare cu brânza de vaci. Adăugăm verdeața, oul, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.
![](https://i2.wp.com/www.kiloretete.ro/wp-content/uploads/2019/03/pl4-1-1024x765.jpg?resize=1024%2C765&ssl=1)
5. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm într-o tavă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, adăugăm uniform umplutura pregătită anterior. La final, acoperim cu a 2-a foaie, obținută din aluatul rămas. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 25 de minute.
Poftă bună!