Obișnuiam să fac des charlotte cu mere, dar după ce am descoperit acest desert, totul s-a schimbat.
Se dovedește foarte fraged și aromat și este de neînlocuit.
Trebuie să-l gătesc aproape în fiecare zi pentru că le-a plăcut foarte mult copiilor.
Ingrediente:
- Lapte 230 ml
- Apă 200 ml
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri
- 1 lingură de drojdie
- Zahăr 100g
- Sare 0,5 linguriță
- 600g făină de grâu
- 2 mere
- 2 lingurițe de scorțișoară
- Bomboane de caramel, caramele, 180g
- Unt 30g
Mod de preparare:
1. Încălziți apa și 200 ml de lapte. Combinați ingredientele cu 1 lingură de zahăr, sare și drojdie. Adăugați încet făina și turnați uleiul.
2. Lăsați într-un loc cald timp de 1 oră.
3. Tăiați merele în cuburi, presărați cu scorțișoară și 2 linguri de zahăr.
4. Împărțiți aluatul crescut în 11 părți.
5. Așezați un miez de măr și un iris în fiecare porție. Acoperiți bine cu aluat.
6. Puneți bilele de aluat în tavă și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. Întindeți untul topit și presărați cu zahăr.
7. Coaceți la 180 de grade timp de 40 de minute.
8. Faceți caramel din laptele și caramelul rămas. Puneți ingredientele într-o cratiță și puneți-le la foc mic.
Toarnă caramelul topit peste desert.
Pofta buna!