Preparate fara carne

Prăjiți-i întregi până se rumenesc și neapărat păstrați toată zeama! O gustare apetisantă, picantă și aromată

 

 

 

 

Dacă vă place ardeiul gras prăjit, atunci această rețetă este ceea de ce aveți nevoie! Ardeiul gras prăjit și gătit astfel este o gustare apetisantă, picantă și aromată perfectă pentru orice masă sau picnic! Se prepară rapid și este foarte gustos, reușește chiar și un bucătar începător!

 

Ingrediente:

1 kgArdei gras
200 mlUlei rafinat
3 bucățiCăței usturoi
2 lingurițeZahăr
1 lingurăOțet
10 gMărar
10 gFrunze de țelină
1/2 lingurițăSare

Mod de preparare:

  1. Spălați ardeii și îi uscați bine cu un prosop – astfel nu vor sări stropi de ulei în timpul prăjirii. Turnați ulei în tigaia încinsă, așezați ardeii întregi și gătiți-i timp de 20 de minute. Periodic, întoarceți fiecare ardei, ca să se prăjească pe toate părțile, până se rumenesc.
  2. Ardeiul gata trebuie să fie moale, plat și rumenit. Îi scoateți pe o farfurie și îndepărtați coaja, precum și cotorul cu semințe. Zeama rămasă de la ardei va fi baza sosului. Într-un bol turnați zeama de la ardei, adăugați usturoiul dat prin presă, oțetul, sarea, zahărul, mărarul și țelina tocate mărunt și amestecați totul bine.
  3. Pe un platou aranjați ardeii curățați și turnați dressing-ul obținut peste ei. La dorință puteți decora cu felii de roșii. Puteți servi ardeii fierbinți sau să-i dați la frigider, să se marineze.
  4. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 

Imagini pentru Prăjiți-i întregi până se rumenesc și neapărat păstrați toată zeama!

 

Sursa: Savuros




Categorii

loading...
error: Content is protected !!