Preparate fara carne

Am început de la un cartof, ca în final să iasă cartofi gratinați de neuitat

 

 

 

 

Fie că sărbătoriți un eveniment deosebit, fie că doriți să-i alintați pe cei dragi, aceasta rețetă rapidă și delicioasă vă scoate mereu din orice încurcătură. Este ideală atunci când nu aveți mult timp să stați în bucătărie. Veți pregăti doar în 10 minute, iar restul se va ocupa cuptorul. Nu-i așa că e simplu? Încercați, o să vă placă foarte mult.

 

Ingrediente:

6 bucăți Cartofi
2 bucăți Ouă
2 bucăți Căței usturoi
3 linguri Maioneză
100 g Cașcaval
1 lingură Mărar uscat
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Mod de preparare:

  1. Dați cașcavalul prin răzătoare mică. Într-un bol puneți jumătate din cantitatea de cașcaval și o amestecăți cu un ou și mărarul uscat. Cu acest amestec veți acoperi cartofii, pentru a forma o crustă aurie apetisantă.
  2. Curățați cartofii de coajă și îi dați prin răzătoarea mare. Celălalt ou și cantitatea de cașcaval rămasă le amestecați cu usturoiul mărunțit și maioneza. Adăugați amestecul obținut peste cartofi, condimentați cu sare și piper și amestecați totul bine.
  3. Turnați compoziția de cartofi într-o tavă cu pătrată cu (latura de 20 cm) , unsă cu ulei și răspândiți-o uniform. Apoi acoperiți cu amestecul de ou-cașcaval-mărar și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute, până se va forma o crustă aurie.
  4. Savurați cu plăcere! Notă: Este bine să preparați acest amestec înainte să radeți cartofii, deoarece aceștia peste un timp se întunecă la culoare. – În ceea ce privește conținutul puteți experimenta cu așa ingrediente ca ciupercile sau carnea, în dependență de gustul dvs.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros
Categorii