Stiri

PREMIERĂ ISTORICĂ în Japonia! O româncă, numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

 

 

PREMIERĂ ISTORICĂ în Japonia! O româncă, numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

 

 

Romanca Aurora Simionescu scrie istorie in Japonia. Tanara in varsta de 33 de ani, fosta studenta a universitatii Jacobs din Bremen, a fost numita Associate Professor la Agentia Spatiala Japoneza JAXA, fiind prima non-japoneza care obtine aceasta functie.

Aurora, unul dintre cei 13 romani inclusi in topul celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Sud, a declarat pentru idw-online.de ca vrea sa-si impinga limitele proprii cu fiecare zi ce trece.

Interesul pentru cercetarea spatiului a inceput in momentul in care a citit o carte a unui om de stiinta american despre astronomie, pe cand era inca adolescenta. Al doilea factor crucial a fost faptul ca a absolvit Universitatea Jacobs din Bremen, scrie extranews.ro.

„Incerc sa imping limitele cunoasterii mele, cate putin in fiecare zi. Asta e provocarea mea. Fara incurajarea, sustinerea si entuziasmul profesorilor mei as fi ales, probabil, o alta cariera. A fost una dintre experientele cele mai importante din viata mea”, sustine Aurora, potrivit idw-online.de.

Pe blogul ei, earthinpink.com, Aurora Simionescu vorbeste despre Cosmos. A postat si diverse fotografii, atat din spatiu cat si de pe Pamant, dorind sa captureze, in acelasi loc, atat frumusetea din Univers cat si cea de pe mica noastra planeta. Aurora isi doreste sa incurajeze si tinerii din Romania sa isi urmeze propria cale si sa isi aleaga propria cariera, chiar daca cea pe care si-o doresc nu e una traditionala.

„Vreau sa ii ajut si pe altii sa isi descopere pasiunea si sa o urmeze, asta e marea mea motivatie”, a mai spus astrofizicianul roman.

 

Sursa: Respect și prietenie
Categorii