Placinte si Rulade Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Rulada uimitoare cu mandarine, aromată și fără făină. Va decora orice masă de sărbători

 

 

Rulada uimitoare cu mandarine, aromată și fără făină. Va decora orice masă de sărbători

 

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru gătit:

Ingrediente:

blat:

mandarine dulci – 7 buc.;
ouă – 5 buc.;
zahăr – 80 g;
amidon de porumb – 60 g;
ulei vegetal – 60 g;
coaja de lamaie;
extract de vanilie – 1 linguriță.

crema:

suc de mandarine – 225 ml;
suc de lamaie – 30 ml;
zahăr – 80 g;
coaja de lamaie – o jumatate de lingurita;
amidon de porumb – 20 g;
smântână groasă – 400 ml.

 

Mod de preparare:

Începem cu crema: punem zahărul și amidonul într-o cratiță și amestecăm bine cu telul. Treptat încorporăm sucul de mandarine, amestecând continuu cu telul. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe după care încorporăm și sucul și coaja de lămâie. Punem cratița pe foc mic și fierbem compoziția, amestecând continuu, până se îngroașă și dă în clocot.

Новорічний рулет з мандаринами

 

Luăm compoziția de pe foc, acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească foarte bine. O dăm la frigider pentru 45-60 minute.

Mixăm smântâna (rece) până obținem o spumă tare. Adăugăm compoziția de mandarine (rece) și mixăm la viteză mică până la omogenizare.

Новорічний рулет з мандаринами

Pentru blat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat jumătate din cantitatea de zahăr, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă.

Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul rămas și vanilia până obținem o compoziție pufoasă, voluminoasă și deschisă la culoare. Încorporăm coaja de lămâie și în 2 tranșe încorporăm și amidonul cernut, amestecând de fiecare dată până la omogenizare, folosind telul.

Новорічний рулет з мандаринами

La final încorporăm și spuma de albușuri în 3-4 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă sau telul după care încorporăm și uleiul în jet subțire.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 36*24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. După coacere transferăm blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Curățăm mandarinele de coajă și de fibrele albe.

Новорічний рулет з мандаринами

Acoperim blatul rece cu o bucată de hârtie de copt. O răsturnăm și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. răsturnăm blatul înapoi în poziția inițială și îl ungem cu un strat uniform de cremă. Păstrăm un pic de cremă și pentru decor.

Așezăm mandarinele compact, în apropiere de una dintre marginile lungi și le scufundăm un pic în cremă. Le ungem cu un pic de cremă și rulăm sub formă de ruladă compactă.

Notă: deoarece mandarinele folosite de noi au fost mari, nu le-am putut cuprinde complet.

Putem da rulada la frigider pentru 1-2 ore ca să se pătrundă mai mult. Transferăm rulada pe un platou, cu „cusătura” în sus și decorăm cu cremă și felii de mandarine.

Новорічний рулет з мандаринами

 Poftă bună!

 

 
Categorii