Placinte si Rulade

Ruladă „Zi și noapte” – o adevărată capodoperă culinară

 

 

 

 

Va prezentam o reteta de rulada ideala pentru amatorii de deserturi. Rulada ”Zi si noapte” este extraordinar de gustoasa si cu un aspect apetisant. Savurati blatul pufos, fin si delicios, combinat perfect cu crema aromata si glazura de ciocolata, care pur si simplu se topeste in gura.

 

Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

Loading...

2 linguri ulei rafinat

1 plic Creme Ole de ciocolata Dr. Oetcher

325 ml smantana

150 ml lapte

1 plic creme Ole de vanilie

150 g ciocolata neagra

75 g unt.

 

Mod de preparare:

 

  1. Bateți albușurile cu mixerul, până obțineți o spumă tare, apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o spumă tare și lucioasă.
  2. Bateți gălbenușurile cu uleiul, puneți-le peste spumă și mixați. La final adăugați Creme Ole de ciocolată și mixați puțin, până se omogenizează
  3. Turnați aluatul obținut într-o tavă (40 cm x 50 cm) tapetată cu hârtie de copt și puneți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 20 de minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească bine.
  4. Bateți laptele cu smântâna, apoi adăugați Creme Ole de vanilie și mixați până se întărește. Puneți crema peste blatul răcit și nivelați. Rulați pe lungime și dați rulada la frigider, până pregătiți glazura.
  5. Topiți ciocolata la foc mic, împreună cu smântâna și untul, aduceți-o până la fierbere, dați vasul deoparte, omogenizați și lăsați-o să se răcească. Turnați glazura de ciocolată peste ruladă și dați-o din nou la rece să se întărească.
  6. Savurați cu placere!

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros.TV




Categorii