Placinte si Rulade

Tartă delicioasă cu dulceață – perfectă pentru serile în sânul familiei!

 

 

Tartă delicioasă cu dulceață – perfectă pentru serile în sânul familiei!

 

 

Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu dulceață și nuci. Aceasta se prepară foarte simplu, fiind un desert destul de economic. Este o prăjitură perfectă pentru perioada rece a anului, fiind deosebit de rumenă și apetisantă, cu aroma fructelor de vară. Alegeți dulceața preferată și bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă ce va fi pe placul tuturor.

 

Ingrediente:

 PENTRU ALUAT

-300 ml de apă (sau amestec de apă cu lapte)

-100 g de unt

-3 linguri de zahăr

-1 linguriță de sare

-1 lingură de ulei vegetal

-1 ou

-500-600 g de făină

-2 linguriță de drojdie uscată (sau 30 g de drojdie proaspătă)

PENTRU UMPLUTURĂ

-1 pahar de dulceață

-0.5 pahar de nuci (mere sau pere uscate)

 

Mod de preparare:

1. Amestecați apa caldă cu zahărul, drojdia, sarea și albușul de ou. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 10 minute.

2. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Adăugați în vasul cu maia untul topit și făina cernută. Frământați un aluat moale și nelipicios. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să crească, la un loc cald.

3. Tocați nucile și amestecați-le cu dulceața. Dacă folosiți fructe uscate, este nevoie să le înmuiați în apă caldă, apoi să le dați prin mașina de tocat carne.

4. Împărțiți aluatul în 2 porții. O porție trebuie să fie puțin mai mare decât cealaltă.

5. Ungeți o tavă de copt cu ulei. Întindeți porția mai mare de aluat într-un blat (puțin mai mare decât tava) și aranjați-l în tavă. Formați bordura, apoi acoperiți blatul cu un strat uniform de umplutură.

6. Întindeți porția mai mică de aluat într-un blat subțire și tăiați-l fâșii, cu lățimea de 1 cm. La dorință, puteți păstra o bucată mică de aluat pentru alte forme de decor.

7. Acoperiți umplutura cu fâșiile de aluat, formând o grilă. Lăsați tarta la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

8. Bateți gălbenușul cu puțină apă și ungeți tarta cu amestecul obținut. Dați tarta la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170-180°C pentru aproximativ 45 minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți tarta caldă sau după ce se va răci. Aceasta se combină perfect cu ceaiul, laptele, finul fiert sau alte băuturi calde.

Notă: Aluatul poate fi frământat atât cu mâinile, cât și pregătit în aparatul de copt pâine.

 

Pofta buna!

 

 
Categorii