Stiri

Templul Dacic al Ursitelor de la Sinca Veche sau Templul Dorintelor, Templul Extraterestrilor. E un loc misterios unde dorintele se implinesc

 

 

In stravechea tara a Fagarasului, la cativa kilometri de Persani, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla satul Sinca Veche. Un sat aparent nebagat in seama, situat intr-o zona pitoreasca de munte, strajuit de pasuni verzi pline de turme. Din strada principala care trece prin sat apare un indicator spre MANASTIREA RUPESTRA, iar daca ai ajuns la el nu mai ai mult pana ajungi la locul magic in care te voi purta azi. Exista si o parcare plina de cersetori dar, daca ii ignori, te vor lasa in pace si nu vor patrunde in asezamantul protejat cu o portita din lemn.

Templul Ursitelor numit si Templul Dorintelor, Templul Extraterestrilor sau Grota, isi asteapta misterios si plin de energie vizitatorii care ar putea intr-o buna zi sa ii desluseasca tainele.

Multa lume s-a intrebat de ce a fost ales tocmai dealul de langa Sinca Veche pentru a construi un astfel de Templu. Ei bine, acest deal are o forma piramidala şi detine un platou care permite captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic, desi specialistii agronomi au tot incercat. Solul pare a fi iradiat. La cativa kilometri de drumul care duce spre templu se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba şi arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat deasupra reliefului inconjurator. Aici exista terase ca in interiorul unei cetati sau asezari fortificate, posibil ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic.

Loading...

Taranii din Sinca Veche sunt convinsi ca Templul este vechi de mii de ani si ca are puteri miraculoase. Batranii satului spun ca pana si iarba din jurul Templului Ursitelor ar face minuni. Vacile care pasc aici au vitei mai frumosi si mai sanatosi decat celelalte si dau lapte mult mai gras.O batrana povestea ca o fetita muta din nastere a reusit sa vorbeasca in apropierea templului.

Uneori in aceasta zona se petrec fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, al ziarului „Monitorul de Brasov”, prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare după bunul ei plac. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepărtat o mana de lumina stravezie. Există multe marturii şi despre coruri enigmatice care se aud cantand o muzica celesta, deosebit de frumoasa.

Specialistii in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant şi energii foarte puternice. Din cele mai vechi timpuri localnicii considera acest templu un loc potrivit pentru rugaciune. Legenda spune ca atunci cand va asezati sub turnul conic care comunica cu cerul si va doriti ceva, dorinta vi se va implini. In Templu exista si alte chestii misterioase: peretele altarului are inscriptionat un portret, despre care se spune ca este al unui sacerdot dac şi doua simboluri misterioase: o stea cu sase colsuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon in interiorul careia este desenat cercul Yin-Yang, ambele fiind doua simboluri esoterice cunoscute.
Imediat ce iesi din Templu, poti purcede pe cararile minunat amenajate cu pietricele albe si poti urca spre un schit frumos decorat cu floricele colorate. Drumul catre schit este pur si simplu incredibil. Strajuit de megaliti acoperiti de inscriptii nedescifrate si muschi verzui, prin padurea care freamata la orice adiere de vant, zaresti ciuperci ciudate care se ivesc in iarba incredibil de verde.

Plimbarea printre acesti megaliti este o adevarata aventura al carei aer misterios  nu il vei uita niciodata Mai sus de schit se ajunge la un platou de unde se poate admira intreaga vale si unde poti lasa vantul sa iti sufle in par in timp ce simti ca zbori catre alte galaxii.

Nu voi putea uita niciodata vizita la Templul Ursitelor de la Sinca Veche, iar voi, cititorii acestor randuri, trebuie sa ajungeti acolo, sa va incarcati cu energie buna pentru tot anul sau macar sa va puneti o dorinta!

La poalele Fagarasului, in stravechiul sat romanesc  Sinca Veche, se afla Manastirea Sapata in Piatra, cunoscuta drept Templul Ursitelor, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie.

Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.

Sinca Veche atrage numerosi cautatori spirituali, arheologi, speologi, radiestezisti, precum si o multime de curiosi dornici sa li se implineasca dorintele, dupa cum spun legendele locului. Aceasta atractie se datoreaza unui lacas controversat cunoscut sub numele de „Templul Dorintelor.”

Unii specialisti in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant si energii foarte puternice, dupa cum rar le-a fost dat sa vada.

Atrasi de misterul locului aici sosesc oameni din toata tara si din toate colturile lumii. Americani, japonezi, italieni, romani din tara Fagarasului sau din toate regiunile tarii, oameni batrani, bonavi, mame cu copii, tineri in cautare de alinare sau de senzational vin la templul facator de minuni. S-a observat ca dorintele se implinesc cel mai bine in trei zile din an: de Sfantul Gheorghe, la Lasata Secului de Pasti si la Schimbarea la Fata.

Sursa: Hai Cu Butterfly infobraila stiri braila
Categorii