Stiri

Tratamentele cele mai căutate din România! Mii de europeni stau în fiecare lună la coadă ca să se trateze în palatul de sub pământ!

 

 

 

 

Aproximativ 2000 de oameni coboară în fiecare zi în mina Unirea din Slănic, judeţul Prahova, la cea mai mare salină din Europa, care se întinde pe 8 hectare. Temperatura constantă de 12 grade Celsius îi obligă pe vizitatori să vină cu geci, deşi afară e caniculă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dornici să scape măcar pentru câteva ore de canicula de la suprafaţă, mii de oameni aleg să intre în subteran, la cea mai mare salină din Europa. Îmbrăcaţi ca de toamnă târzie, cu geci şi încălţăminte care să le ţină de cald, aproximativ 2.000 de oameni intră zilnic în mina Unirea din Slănic.

Nu trece nici măcar o singură zi în care la porţile minei din Slănic să nu fie aglomeraţie. În weekend peste 3000 de persoane coboară în „palatul de sare”.

Loading...

Oamenii sunt atraşi de beneficiile aerului, indicat pentru afecţiunile respiratorii, dar şi de răcoare, în mina fiind o temperature constantă de 12 grade Celsius.
“În acest palat de sare, deschis vizitării prin anii 1970, microclimatul este constant şi de nereprodus la suprafaţă: temperatură de 12 grade Celsius, umiditate relativă a aerului de circa 60%, radioactivitate la limita de detenţie, concentraţie mare de aerosou naturali salini, lipsa alergenilor vegetali, raritatea germenilor condiţionat-patogeni şi lipsa celor patogeni”, arată reprezentanţii Salinei Slănic.

Accesul în mina se face cu microbuze, prin tunele, iar distanţa parcursă este de 3,3 kilometri, o cursă putând dura proximativ 15 minute. Odată ajunşi în salină, turiştii pot sta pe şezlonguri, pot face sport, aici fiind terenuri de sport sau se pot plimba.

“Mina Unirea este un loc deosebit pentru a face mişcare, antrenamente sportive şi agrement. Pe lângă terenul de sport şi mesele de tenis şi de biliard, există un spaţiu pentru curse de karturi cu pedale. Pentru copii este amenajat un loc de joacă. Pentru cei interesaţi să se relaxeze în acest microclimat specific există o zonă de odihnă dotată cu şezlonguri, canapele, fotolii şi mese”, mai precizează conducerea Salinei.

Turiştii vin din toate colţurile ţării. Prin salină nu vezi pe nimeni în pantaloni scurţi sau tricou deşi înainte de a coborî în mină am lăsat la suprafaţă o temperatură de peste 30 de grade Celsius.

“Foarte gros m-am îmbrăcat că am îngheţat. Trening, două perechi, bluze, malete, e frig. Dacă stai pe loc, e frig. Ştiam că e aşa. Am mai fost. Pentru terapie am venit, pentru copii e cel mai bun aer”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, o turistă.

Mihaela Iacobescu spune că bine de mai mult timp la Salina Slănic, pentru că are copii astmatici, iar aerul din “palatul de sare” îi ajută.

 

Imagini pentru salina prahova

 

Sursa:  MagazinulDeCase 
Categorii