Povesti de viata

Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas uimiti!

 

 

Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

 

 

Toții părinții experimentează un moment de maximă anxietate atunci când așteaptă ca medicii să le spună dacă bebelușul lor este sănătos sau bine. Din păcate, nu toți părinții primesc vestea pe care vor să o audă. A fost cazul și unor părinți din Ungaria.

Acum un an, în Ungaria, s-a născut un copil cu părul complet alb. Părinții nu știau dacă totul este în regulă cu bebelușul lor. După o serie de teste, doctorii au stabilit că bebelușul este sănătos, însă nu aveau nici o explicație pentru faptul că s-a născut cu părul alb.

În maternitate, cel mic era îngrijit foarte des, iar asistentele medicale îl numeau „Prințul Fermecător”, iar asta nu numai din cauza chipului său mic și adorabil, ci și datorită părului său uimitor de alb, ca zăpada, care părea glorios de elegant. Părul băiatului era atât de alb încât arăta ca o culoare metalică de argint.

La început, părinții au suspectat că băiețelul lor, Bence, suferă de albinism, care este o tulburare genetică destul de cunoscută. Această tulburare apare atunci când există o lipsă semnificativă de melanină în corpul uman și determină oamenii să aibă pielea și părul complet alb.

Potrivit Daily News din Ungaria, medicii au decis să analizeze „probele de sânge examinate în Budapesta din cauza lipsei speciale de pigment”. Astfel, medicii cred acum că este vorba doar de o tulburare temporară de pigmentare, iar părul său se va întuneca, cel mai probabil, în timp ce va îmbătrâni.

După teste ample, medicii au stabilit că bebelușul nu are albinism. Au ajuns la concluzia că acest copil este foarte special. Ei au sugerat, de asemenea, că i s-ar putea schimba culoarea părului pe măsură ce va crește. Dar oricum, Bence este un copil adorabil și special.

 

Sursa: Tasta.ro
Categorii