Stiri

Acesta e satul din România unde nu există cârciumă, dar romanii nu distribuie asta! Există internet gratuit. Uite ce au reușit să facă sătenii aici, e unic în țară. Distribuie sa se vada ca se poate si la noi!!

 

 

Acesta e satul din România unde nu există cârciumă, dar romanii nu distribuie asta! Există internet gratuit. Uite ce au reușit să facă sătenii aici, e unic în țară.  Distribuie sa se vada ca se poate si la noi!!

 

 

Satul Limba din județul Alba este unic în România, oferind un exemplu incredibil despre umanitate și modul în care oamenii pot colabora pentru bunul mers al comunității. Satul este deja cunoscut pentru invesțiile realizate cu ajutorul fondurilor europene.

Aici există drumuri asfaltate, pistă de biciclete, internet wireless gratuit. Oamenii spun că satul lor este cel mai modernizat din județul Alba, iar asta de datorează doar lor. Au pus mână de la mână și repară singuri poduri, biserica, și îi ajută pe cei mai nevoiași.

Satul din România unde nu există cârciumă: "Aici este Occidentul în  miniatură"

 

Asociația „Limbenii”, înființată în 2007, este cea care se ocupă de tot. De atunci, în fiecare lună, 130 de familii donează câte 5 lei pentru comunitate.

 

Satul romanesc unde nu s-a inventat hotia, iar oamenii stau cu banii pe  gard. "De 3 ani, nimeni n-a comis vreo infractiune" - Stirileprotv.ro

Mai mult, din banii strânși sunt ajutați și cei mai puțini avuți. Se cumpără medicamente pentru bătrânii singuri, iar copiii sunt trimiși în tabere. Au respins ofertă unui om de afaceri care a vrut să deschidă un bar în sat. Limba este, cel mai probabil, unul dintre puținele sate din România unde nu există o cârciumă.

 

Sursa: UPZ.Ro
Categorii