Stiri

Adevarul despre sarea iodata si efectele pentru sanatatea populatiei… ” Un experiment ticălos ”.

 

 

 

 

Sănătatea ta depinde mult şi de planul tău de alimentaţie, implicit de procentul  toxinelor în organism. Haideţi să vorbim despre o substanţă pe care o îngurgităm zilnic, fără să-i acordăm o prea mare importanţă: sarea de bucătărie.

Sarea albă extrafină îmbogăţită cu iod (în urma unei hotărâri de guvern, bineînţeles) este prezentă peste tot în viaţa noastră: de la rafturile supermarketurilor până la pachetul pe care îl pregătim copiilor noştri pentru şcoală sau grădiniţă.

Te-ai gândit vreodată să verifici ce conţine banala sare de bucătărie?
Dacă ai un calculator conectat la internet, fă acest lucru acum!

 

„Ingredientele” periculoase:

IODUL

Efectele adverse grave:

·       agravarea hipertiroidiilor existente,

·       inducerea hipertiroidiei în rândul populaţiei cu o funcţionare normală a tiroidei,

·       creşterea volumului glandei tiroide,

·       afectarea vederii prin toxicitate directă asupra glandei tiroide,

·       creşterea ratei cancerului tiroidian,

·       creşte incidenţa bolilor alergice,

·       inclusiv şocul anafilactic la iod – boală cu potenţial mortal.

Ca şi constatare a unor medici de prestigiu din România,  (Dr.Maria Chirilă, spre exemplu), „iodarea universală a sării nu se justifică, deoarece numărul de hipotiroidii în România este mic, cifrele oficiale oscilând în jurul valorii de 12.000 cazuri.”

Tot dumneaei avertiza încă din anul 2007, într-un interviu acordat pentru „Formula As” că „acordarea întregii populaţii a ţării a unui singur sortiment de sare (iodată), este un experiment ticălos ”.

E535 – ferocianura de sodiu şi

E536 – ferocianura de potasiu

Sunt substanţe chimice periculoase, folosite ca antiagreganţi sau antiaglomeranţi. E536 este un aditiv interzis în Anglia, dar folosit cu mare lejeritate în România.

Ai văzut prin filme sau ai auzit de otrăvirea cu cianură? Asta înghiţi zilnic prin sare: o mică doză de otravă!Sarea astfel aditivată este de 30 de ori mai săracă în magneziu decât sarea integrală (grunjoasă).

Procentul ridicat de sodiu din sarea extrafină determină probleme cardiace. Adăugăm la lista problemelor create de folosirea inconştientă şi în exces a iodului, următoarele:

·       din cauza deficienţei de magneziu creşte incidenţa bolii cardiace ischemice;

·        prin aport de sodiu se accelerează procesele de ateroscleroză şi decompensări ale insufiecienţei cardiace

·       toxicitate indusă de ferocianura de sodiu sau potasiu.

Ce poţi face?

Renunţă acum la consumul de sare extrafină iodată, aditivată cu E-uri periculoase! Înlocuieşte-o cu sare naturală, integrală, grunjoasă, neiodată.

Nu are culoarea alb imaculat, dar este cea mai sănătoasă. Dacă ai persoane dragi de care îţi pasă, împărtăşeşte-le aceste informaţii.  Imagine similară

“După 4 ani de funcţionare a nefastei H.G. 568/2002 numărul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numărul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387″, declara profesorul dr. Pavel Chirila. Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodată: pâinea, paterurile, produsele de patiserie, mezelurile etc., astfel că aportul de iod in alimentatia noastra este unul mult mai mare decat ne imaginam.
Administrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia guşii, cu sau fără hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate produce guşă sau hipotiroidie la fetuşi”.            Iodul din sare este instabil in mod natural asa ca se stabilizeaza prin iodura de potasiu si prin… iradiere.  Pentru ca sarea fina iodata sa nu se aglomereze la umiditate se pun antiaglomeranti ca E535 si E536.

Acestia sunt cianhidre (ferocianuri) care la temperaturi de 80-90 de grade Celsius se descompun. Este vorba, ca să fim înţeleşi, de temperatura unei ciorbe sau a unei tocăniţe când sunt pe foc la gătit.

Împreună cu potasiul eliberat, se transformă în cianhidră de potasiu, sau altfel spus… cianură. Un component extrem de toxic, o otravă!

 

Sursa: Pentru sănătatea noastră




Categorii